Toestand Johnny Hoogerland na val 'zorgwekkend'

OOST-SOUBURG - Johnny Hoogerland verbleef in Spanje (Benidorm) om zich voor te bereiden op het wielerseizoen. Aanstaande woensdag zou hij starten in de Ronde van de Middelandse Zee.

Enorm geschrokken

Vader Cees Hoogerland uit Yerseke liet in een reactie weten 'enorm geschrokken' te zijn. Hij vertrekt maandagochtend naar Spanje om zijn zoon te bezoeken. Volgens Cees Hoogerland heeft zijn zoon veel last van zijn rug. "Ik heb Johnny nog niet gesproken, maar ik ga er morgenochtend gelijk naar toe. Dan hoop ik meer te horen."

Peter Hoondert

Oud-profwielrenner Peter Hoondert (goede vriend van Johnny Hoogerland) bevestigde dat Hoogerland vier gebroken ruggenwervels en een scheurtje in zijn lever heeft. "Johnny was net aan de training begonnen, waarbij hij door zijn vriendin Gerda op de scooter begeleid werd. Zij zag het gebeuren." Ook Hoondert vertrekt maandag naar Spanje.

Valpartijen

Hoogerland is in zijn carriere vaker pijnlijk ten val gekomen. Zijn bekendste val is
die in de Ronde van Frankrijk van 2011, toen hij - ook door een auto - geraakt werd en in het prikkeldraad belandde. In de Ronde van het Baskenland in 2012 raakte hij na een val geblesseerd aan zijn elleboog. Tijdens de openingskoers van dit seizoen, GP La Marseillaise, werd hij door een politiemotor geraakt en lag hij op het asfalt. De schade viel mee.

Beelden

Omroep Zeeland was recent te gast bij Johnny Hoogerland in Spanje en maakte tijdens de training van de wielrenner enkele beelden. In het filmpje is te zien onder welke omstandigheden Hoogerland kon trainen.