Eis: 12 jaar cel voor moord Vlissingen

MIDDELBURG - Het levenloze lichaam van de Vlissinger werd in oktober vorig jaar gevonden in een woning aan de Dortsmansstraat in Vlissingen. De vrouw zou de man met het snoer van een mp3-speler hebben gewurgd. Ze had tijd om zich te bedenken tijdens de daad, maar besloot de man toch te beroven van het leven. Daarom spreekt het OM van voorbedachte rade.

NFI

Bij deze zaak waren ook twee deskundigen opgeroepen van het NFI, het Nederlands Forensisch Instituut, omdat er nog onduidelijkheid is over de doodsoorzaak van het slachtoffer.

Vertraging

De zaak heeft veel vertraging opgelopen omdat de eerder veroordeelde vriend van de verdachte zich donderdag meldde als getuige. Hierdoor moesten de rechters weer in overleg. Even later bleek hij weer vertrokken te zijn. Verder worden er veel citaten behandeld uit politieverhoren en uit dagboeken van de verdachte. Ook wordt videomateriaal vertoond met verhoren van de verdachte.

Vriend

De 44-jarige vriend van de vrouw werd eerder veroordeeld tot vijf maanden celstraf omdat hij het politie-onderzoek ernstig had bemoeilijkt. Hij hielp zijn vriendin uit handen van de politie te blijven en heeft haar ook geholpen bij het wegwerken van het stoffelijk overschot van de man uit Vlissingen.