'Nog steeds schoolreisjegevoel als ik ga bakken'

'S-HEER ARENDSKERKE -
Karman startte zijn bakkersbestaan als knecht in Colijnsplaat. Na zijn militaire dienst werkte hij bij verschillende bakkerijen in Zeeland. Piet Karman moest op 40-jarige leeftijd stoppen met werken door reuma.

Passie

Omdat hij het handwerk van een bakker niet kan missen, bakt hij nog twee keer in de week zijn eigen brood en koeken in zijn eigen bakkerijtje achter zijn huis. "Als ik zaterdagmorgen iets ga bakken, heb ik vrijdagavond al een schoolreisjegevoel als ik ga bakken."

Palingbroodje

In het boek staat bijvoorbeeld het palingbroodje. Speciaal voor Omroep Zeeland maaktte Karman deze Zeeuwse specialiteit nog een keer klaar. Het broodje was in de vorige eeuw een traktatie op verjaardagen van Zeeuwse boerinnen. Door de vele arbeid en de dure paling ligt het palingbroodje niet vaak meer bij een bakker.