Rijlessen in Westerscheldetunnel

BORSSELE -
Rustig aan komen rijden op het tolplein, de juiste laan kiezen, afrekenen bij de tolgaarder en vervolgens 6,6 km onder de grond rijden. Het zijn voor automobilisten in spe bijzondere en nieuwe ervaringen. Ingo de Moor, manager marketing en communicatie van N.V. Westerscheldetunnel zegt over het initiatief: "De tol die rijschoolhouders normaal gesproken betalen kan een drempel zijn om een leerling door de tunnel te laten rijden. Wij willen stimuleren dat ze dat toch doen, want een leerling die in Zeeland lest zal als het rijbewijs is behaald, vroeg of laat natuurlijk ook door de tunnel gaan."

Vooral Zeeuws-Vlamingen

Het is de zesde keer dat N.V. Westerscheldetunnel deze mogelijkheid aanbiedt. Rijscholen beoordeelden de actie met gratis passages van vorig jaar met een 8,1. Toen werden 315 gratis passeerpassen ingeleverd, voornamelijk door Zeeuws-Vlaamse rijscholen.
De passeerpassen zijn alleen te gebruiken tijdens rijlessen, in een lesauto en met een instructeur naast de bestuurder. Ze zijn aan te vragen op de site van de Westerscheldetunnel