Wachtlijsten bij Schuldhulp-verlening Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Vorig jaar klopten nog 249 huishoudens aan bij de schuldhulpverlening in Zeeuws-Vlaanderen. In 2010 staat de teller tot nu toe op 352. Met een toename was rekening gehouden gezien de economische crisis, maar dat het zo hard zou gaan komt toch onverwacht.
Wachttijd Vooral in de gemeente Terneuzen zorgt de stijging voor langere wachttijden. Daar moeten hulpzoekenden rekenen op een wachttijd van zo'n vijf maanden. Landelijk is dat gemiddeld zo'n zes weken.
Geld Om er voor te zorgen dat mensen sneller worden geholpen is meer personeel nodig. Bureau Schuldhulpverlening Zeeuws-Vlaanderen heeft daarvoor extra subsidie aangevraagd bij de gemeente Terneuzen. De kans is klein dat het bureau extra geld krijgt. De gemeente moet namelijk bezuinigen.
Hulp Terneuzen heeft wel personele ondersteuning toegezegd. Zo werkt nu al één gemeenteambtenaar bij de schuldhulpverlening. In december komt daar een tweede bij. Volgens Peter Bruggeman van Bureau Schuldhulpverlening Zeeuws-Vlaanderen staat desondanks de hulpverlening onder druk.