GaultMillau: Sergio Herman en Edwin Vinke in de prijzen

OOST SOUBURG - Hij krijgt die onderscheiding omdat hij met zijn restaurant Oud Sluis in Sluis als enige de maximum score van 20 punten behaalde. Edwin Vinke van de Kromme Watergang in Slijkplaat won de belangrijkste GaultMillau Award: hij is Chef van het jaar 2011 geworden.
Doorzetter Vinke wordt door GaultMillau directeur Jan van Lissum geprezen als een doorzetter zonder pretenties. ''Bijna ongemerkt heeft hij zijn kookstijl de afgelopen jaren geperfectioneerd en zijn restaurant in het Zeeuws-Vlaamse Slijkplaat op grote hoogte gebracht".
Niet zeiken maar koken! Vinke wordt verder geroemd om zijn prachtige visgerechten en zijn no-nonsens houding. 'Niet zeiken, maar koken" is het credo in zijn keuken. Edwin Vinke had niet verwacht dat hij Chef van het jaar zou worden. Luister naar het gesprek:
Meer Zeeuwen In de gids staan nog meer Zeeuwse restaurant vermeld die het goed doen. Nieuw in de gids met 16 punten is Resto-Bar Pure C in Cadzand, ook van Sergio Herman. En van 15 naar 16 punten ging La Trinité, ook in Sluis.
Concurrent De van oorsprong Franse restaurantgids GaultMillau wordt gezien als de grote concurrent van de Michelingids. Oud Sluis is één van de twee restaurants in Nederland dat van Michelin drie sterren krijgt.