Balkenende trots op bedrijvenbeurs Contacta

GOES - Het was het eerste publieke optreden van Balkenende sinds hij geen premier meer is. In zijn toespraak zei hij trots te zijn dat in 'zijn' provincie een beurs wordt gehouden die oog heeft voor de economische kansen van het gebied.
Thema Het thema van de beurs is dit jaar 'Duurzaam Ondernemen in Techniek'. De organisatie wil tijdens de beurs de strategische ligging van Zeeland benadrukken. De provincie is omgeven door grote economische regio's als Rotterdam, West-Brabant en de Belgische havensteden. Dat is een gebied met elf miljoen mensen en daar moeten onderenemers in de regio veel meer van gaan profiteren, zegt de organisatie.
Aanwezigen In totaal zijn 200 bedrijven, banken, scholen en gemeenten op de bedrijvenbeurs vertegenwoordigd. De deelnemende bedrijven komen met name uit Zeeland, maar ook veel uit West-Brabant en Vlaanderen. Tijdens Contacta 2010 zijn er ook workshops en lezingen met bekende Nederlanders als Jort Kelder. De organisatie verwacht 15.000 bezoekers. De Contacta duurt nog tot en met donderdag.