Partijen in de Staten bezorgd over Thermphos

OOST-SOUBURG - De statenfractie van de PvdA wil meer weten over de controle op Thermphos in het verleden door de provincie. De Partij voor Zeeland en de SGP willen ook opheldering over het probleem.
Uitstoot Het CDA vindt dat fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost zo snel mogelijk gaat kijken naar technieken die andere fabrieken gebruiken om de uitstoot van dioxine te beperken. De partij gaat vrijdag tijdens de Statenvergadering een motie indienen. Thermphos moet, volgens de partij, in 2012 al aan de normen voor uitstoot voldoen.
Groenlinks Ook GroenLinks vindt dat de fabriek veel minder tijd moet krijgen om maatregelen te nemen. De partij dient daar vrijdag tijdens de vergadering van Provinciale Staten ook een motie over in. Nu krijgt Thermphos vier jaar de tijd om aan de landelijke normen te voldoen. GroenLinks betwijfelt of er zoveel tijd nodig is en wil dat een team van externe deskundigen uitzoekt hoeveel sneller de uitstoot terug gebracht kan worden.De Statenfractie van de VVD pleit ook voor een extern onderzoek naar de gang van zaken bij fosforfabriek Thermphos in Vlissingen-Oost.
Meer achtergronden over de fosforfabriek leest u in het dossier Thermphos.