Verhagen ziet kansen voor Zeeuwse biobased energy

BORSSELE - De minister bracht een werkbezoek aan Borssele. Hij deed daar geen financiële toezeggingen omdat volgens hem de regering vanwege bezuinigingen zeer kritisch moet zijn. Maar innovaties, zoals biobased economy, zouden een goede kans hebben als ze overheidsgeld willen krijgen.
Biobased economy Bij een biobased economy gebruiken bedrijven groene grondstoffen en afvalstoffen van andere bedrijven. Zo gebruiken kassen in Terneuzen de restwarmte van Yara en besparen op die manier jaarlijks het gasverbruik van twee steden ter grootte van Terneuzen.
Meer kerncentrales Minister Maxime Verhagen greep zijn bezoek aan Borssele ook aan om te bepleiten dat er zo zo snel mogelijk een nieuwe kerncentrale komt. Daarna mogen er wat hem betreft nog meer kerncentrales gebouwd worden.
Noodzakelijk Verhagen zegt dat bouw noodzakelijk is zodat Nederland minder afhankelijk wordt van energie uit het buitenland. Volgens hem is het ook verstandig zolang de milieuvriendelijke opwekking van elektriciteit nog onvoldoende oplevert.