Weer hinder door nieuwe sneeuwlaag in de provincie

OOST-SOUBURG - Op de A58 bij Rilland gebeurde vanochtend rond tien voor half acht een ongeluk waarbij vier of vijf auto’s en een vrachtwagen waren betrokken, meldt de politie. Eén persoon raakte daarbij lichtgewond. De vrachtwagen kwam in de sloot naast de weg terecht. De toedracht van het ongeluk is nog niet duidelijk.
Strooizout De voorraad strooizout is nog voldoende, maar wel aan het opraken. Om zuinig te zijn wordt zoveel mogelijk sneeuw geschoven en pas dan gestrooid. Dat vertelt strooicoördinator Rien de Lange van de provincie Zeeland. Luisteraars houden elkaar op de hoogte van het Zeeuwse wegennet door naar het Omroep Zeeland radioprogramma Zeeland Nu van Remco van Schellen te bellen.
Begrafenis Het winterse weer zorgt ook voor andere problemen. Zo ondervindt de uitvaartsector hinder van de sneeuw op de weg, maar ook van sneeuw op het kerkhof. Dit omdat bezoekers van de uitvaartdienst er langer over doen om bij het uitvaartcentrum te komen en de bevroren en besneeuwde bodem op het kerkhof ervoor zorgt dat de grafdelver meer moeite heeft met het uitzetten en graven van het graf. Luister naar een gesprek met uitvaartondernemer Johan Hoekman uit Goes.