31 aanhoudingen tijdens oud en nieuw

MIDDELBURG - In vijf gevallen keerde het geweld zich tegen de politie. Geen van de agenten raakte gewond. Het Openbaar Ministerie brengt 4 januari 6 mensen voor de rechter tijdens een zogeheten snelrechtzitting.
Brandweer
In de hele provincie had de brandweer het druk met de nodige brandjes. Er werd bijna honderd keer uitgerukt. In Middelburg moest de politie twee keer ingrijpen toen brandweerlieden werden bekogeld toen ze hun werk wilden doen in de wijk Dauwendaele.
Letsel
Ook op de Eerste Hulp was te merken dat het oud- en nieuw was. Bij de spoedeisende hulpposten in Goes en Vlissingen melden zich twintig mensen met verwondingen. Vier daarvan hadden te maken met vuurwerk. Zo verloor een 19-jarige man uit Ovezande zijn vingers toen een stuk vuurwerk in zijn hand ontplofte. Ook in de Lindestraat in Oudelande raakte iemand gewond aan zijn hand. Een man (24) uit Yerseke liep kort na middernacht oogletsel op in Langeville. Ook dat kwam doordat vuurwerk vroegtijdig afging.
Rustig
Ondanks de aanhoudingen en incidenten spreken alle gemeenten over een rustig verlopen jaarwisseling. Burgemeester Roep van Vlissingen maakt zijn inwoners zelfs een heel groot compliment. In Terneuzen was een grote feesttent neergezet om het nieuwe jaar feestelijk in te luiden. Volgens burgemeester Lonink was dat een schot in de roos. Andere jaren was het onrustig in Terneuzen.