Opbrengst Ride for the Roses naar Zeeuws doel

MAASTRICHT - "We hebben in Zeeland ook veel te maken met de bestrijding van kanker. Ook die instanties hebben geld nodig om het op een efficiënte manier te blijven doen. Daar kan altijd een besteding aan gedaan worden", zei organisator Cees Bal tijdens een bezoek aan het Universitair Medisch Centrum in Maastricht.
Opbrengst Een delegatie van de DELTA Ride for the Roses zag in het UMC Maastricht hoe de opbrengst van vorig jaar werd besteed aan onderzoek naar darmkanker. In juni 2010 fietsten ruim 3400 deelnemers een recordbedrag van 66.416 euro bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding. Bal verwacht dat zijn verzoek door KWF kankerbestrijding gehonoreerd wordt en er dit jaar een gedeelte van de opbrengst naar een Zeeuws initiatief overgemaakt kan worden.
Groei De organisatie van de DELTA Ride for the Roses hoopt dit jaar 5000 deelnemers te mogen begroeten. Speciaal daarvoor is naast de bestaande tochten van 25, 50 en 120 kilometer, een route van 80 kilometer toegevoegd. De DELTA Ride for the Roses wordt op zaterdag 11 juni 2011 gehouden. Inschrijven voor de toertocht met start en finish bij de Zeelandhallen in Goes kan sinds 1 januari via www.deltaridefortheroses.nl.
Bekijk hier een sfeerreportage van de vorige editie