Gedupeerden brand De Betho zoeken oplossing

OOST-SOUBURG - OOST-SOUBURG - Bedrijven die gedupeerd zijn door de brand woensdag bij sociale werkplaats De Betho in Goes zoeken tijdelijke oplossingen. Het gaat onder meer om lijmfabrikant Bison in Goes, Nijpels Meubelen en Bruynzeel Keukens in Bergen op Zoom en dakkofferfabrikant Hapro in Kapelle.
Ze werken samen met De Betho voor onder meer inpak- en productiewerkzaamheden. Behalve het gebouw zelf is bij de brand ook allerlei apparatuur verloren gegaan.
Meeleven De bedrijven geven aan dat ze meeleven met directie en personeel van De Betho. Verder zoeken ze uit in hoeverre ze geraakt worden in hun bedrijfsvoering nu bepaalde diensten wegvallen. Jos Wennekes van Bruynzeel Keukens over de samenwerking met de sociale werkplaats:
Tijdelijke oplossingen De gedupeerde bedrijven geven aan dat ze nu dus tijdelijke oplossingen zoeken om de diensten toch aan te kunnen blijven bieden. Zodra De Betho zicht heeft op een vervangende locatie en dus weer actief is, keren de bedrijven terug bij De Betho.
Productiewerk Medewerkers van De Betho leveren plastic zakjes met schroefjes en fournituren aan Nijpels Meubelen en Bruynzeel. Voor Bison worden onder meer tubes lijm verpakt in dozen. Bij Hapro zijn medewerkers gedetacheerd. Ze werken daar onder meer mee in de productie. >>Verslaggever Franc de Korte nam vrijdag een kijkje bij De Betho, waar hij sprak met werknemer en wielrenner Joannathan Duinkerke