Vervolg getuigenverhoren seksueel misbruik

MIDDELBURG - De zaak draait allemaal om de 34-jarige Dave uit Terneuzen. Hij werd als tiener misbruikt door een pastoor in zijn woonplaats. Hij wil daarvoor een schadevergoeding van het bisdom Breda waar Zeeland onder valt. De betreffende pastoor zou tientallen kinderen misbruikt hebben. Een bijdrage van verslaggever Mirjam van Wouwe:
Geheimhouding Van den Hende, die in 2007 bisschop werd, vertelde dat er in het dossier van de betreffende pastoor bij het bisdom niets te vinden is over het misbruik. Tijdens de verhoren werd ook duidelijk dat de Orde van Salesianen, waartoe de pastoor behoorde, het bisdom in al die jaren nooit heeft ingelicht over de misbruikzaken. Ook niet op het moment dat de man benoemd zou worden tot pastoor in Terneuzen.
Een gesprek met Martin de Witte, de advocaat van het slachtoffer:
Simonis Volgende week wordt kardinaal Simonis gehoord, als oud-bisschop van Rotterdam. En ook de oud-bisschop van Breda Huub Ernst moet naar de rechtbank in Middelburg komen. De pastoor die Dave misbruikte is nu 88 jaar oud. Hij zal in het verzorgingshuis waar hij woont een verklaring af moeten leggen.