Duitse verdachte poging moord vrijgelaten

MIDDELBURG - Bewusteloos In augustus werd op de Hogezoom in Renesse een bewusteloos meisje gevonden in een sloot. Volgens het Openbaar Ministerie is ze aangerand en heeft de 29-jarige Duitse verdachte haar geprobeerd te wurgen.
Helpen De man, die neurochirurg is, zegt dat hij het meisje juist wilde helpen. Hij zag haar liggen in de sloot, verleende eerste hulp en riep de hulp van de politie in. Een paar dagen later werd hij gearresteerd.
Slordig Volgens Benedicte Ficq, de advocaat van de Duitser, is het onderzoek van het Openbare Ministerie in deze zaak op cruciale punten onvolledig en ondeugdelijk geweest. Zo zijn volgens Ficq bewijsstukken op een slordige manier meegenomen, is het slachtoffer niet onderzocht op DNA-sporen en is er nauwelijks technisch onderzoek verricht op de plek van het misdrijf. Verslaggever Mirjam van Wouwe woonde de rechtszaak bij
Inhoudelijk Op 12 en 13 mei wordt de rechtszaak pas echt inhoudelijk behandeld. Dan beslist de rechtbank of de 29-jarige neurochirurg schuldig is of niet.