Stevige kritiek op functioneren provincie

MIDDELBURG - Het gebrek aan toekomstvisie is niet goed voor het bedrijfsleven in Zeeland. De bedrijven gaan mogelijk een toekomst buiten de provincie zoeken omdat er geen bepalende keuzes worden gemaakt voor de toekomst.
Strooigoed Ook is er kritiek op het subsidiebeleid van de provincie. Nu wordt de subsidie verdeeld over veel kleine projecten. Dat wordt beoordeeld als ‘strooigoed’ in het rapport. Onderzoekers zeggen dat het geld beter tot zijn recht zou komen in een paar grote evenementen met een nationale of internationale uitstraling.
Lovend Volgens het onderzoeksrapport doet de provincie het wel goed op het gebied van het maken en uitvoeren het beleid. Ook zijn er lovende woorden voor het stimuleren van samenwerking in Zeeland.
Commissie Het onderzoek naar de bestuurskracht van de provincie is uitgevoerd door een externe commissie bestaande uit ir. M.A.E Calon, mevrouw J.H.R Maij-Weggen, drs. M.A.M Leers en professor dr. A.F.A. Korsten. Via >> Eindrapport BKM Zeeland is het volledige rapport te lezen.