Honderden christelijke vrouwen bijeen in Goes

GOES - Binnen de kerken in Nederland zijn er al jaren zogeheten mannendagen, waarbij religieuze mannen bij elkaar komen om met elkaar te praten over het geloof.
Enthousiasme Uit de vele positieve reacties die de makers van Zij en Zeeuws kregen, maakten initiatiefnemers Corina Blok en Margriet Hackenberg op, dat het ook hoog tijd werd voor een eerste Zeeuwse vrouwendag. En met hen vele vrouwen, want het enthousiasme voor de bijeenkomst was groot.
Grotere locatie Nadat de eerste plannen voor de vrouwendag bekend werden stroomden de aanmeldingen binnen, zodanig dat moest worden uitgeweken naar een grotere locatie.
De Levensbron Zo werd de bijeenkomst zaterdag gehouden in kerkgebouw De Levensbron in Goes, dat afgeladen zat met vrouwen die met elkaar spraken over het geloof, aan de hand van het thema Vrede zij u.
Lezingen Ook waren er lezingen, door theologe Anne Westerduin en psychologe Marjan Riedijk en werd er gezongen en muziek gemaakt met leden van het koor Glorify.
Luister naar een compilatie van het ochtendprogramma, waarbij onder meer theologe Anne Westerduin, medeorganisator van de Vrouwendag, de aanwezigen toespraak.