Kerkbestuur Heikant krabbelt weer op na inbraak

HEIKANT - De daders forceerden de deur en gingen vervolgens op zoek naar geld. Hierbij werden verschillende zaken vernield.
Buit De uiteindelijke buit van twintig euro was minimaal, maar de schade aan de kerk was vele malen groter. Reparatie gaat de kerk veel geld kosten en dat geld hebben ze bijna niet.
Op slot Afgelopen dagen heeft koster Eduard Strobbe een en ander al gerepareerd, zodat de kerk weer op slot kon en zondag ook de kerkdienst gehouden kon worden. Lianne Kooiman nam de schade op
Frustratie Behalve in de kerk van Heikant werd afgelopen week dus ook ingebroken in dorpshuis 't Heike. Hier waren inbrekers al verschillende keren eerder op bezoek. Tot frustratie van het dorpshuisbestuur. Deze keer lag de buit tussen de 100 en 200 euro. De schade bedraagt zo´n 1500 euro, onder meer doordat deuren met grof geweld zijn opengebroken.
Rolluik Ook werd een rolluik dat de toegang naar de drankvoorraad afsluit volledig vernield. Toch werd daar weinig van meegenomen. De politie heeft ook hier aangegeven geen tijd te hebben voor grondig onderzoek. Dat vindt het dorpshuisbestuur jammer
De schade in zowel de kerk als het dorpshuis is groot.