Veel interesse extra ligplaatsen Wemeldinge

WEMELDINGE - Inmiddels staan de neuzen van ontwikkelaar, gemeente en provincie dezelfde kant uit en dus was het tijd voor een inloopavond voor omwonenden van de jachthaven en andere belangstellenden. Die kregen, waar nodig, uitleg over hoe het er straks rond april 2012, gaat uitzien.
Noordoosten De uitbreiding moet volgens de uitgewerkte plannen gerealiseerd worden in het meest noordoostelijke deel van de voorhaven. Op dit moment heeft de haven rond de 450 ligplaatsen. De uitbreiding met 120 ligplaatsen zou de jachthaven van Wemeldinge tot de grotere van Zeeland maken.
Weerstand Er lijkt weinig weerstand tegen het plan. En dat bleek ook uit de opkomst tijdens de inloopavond, maandag, die werd gehouden in het havenkantoor. De opkomst was niet groot en de vragen die werden gesteld gingen voornamelijk over de invulling van de vier extra aan te leggen steigers en parkeergelegenheid.
Wachtlijst De belangstelling voor ligplaatsen in de jachthaven van Wemeldinge is groot. Momenteel is er een wachtlijst van zo'n 120 tot 130 mensen. Jacques Loonstra uit Kloetinge: