Asbest vrijgekomen bij brand in Nijverheidscentrum

GOES - Het vuur ontstond rond 18.00 uur door nog onbekende oorzaak. Om 19.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer rukte met groot materieel uit. De politie hield het publiek op grote afstand vanwege mogelijk ontploffingsgevaar en het vrijkomen van het asbest. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Afzetting Uit voorzorg werd sportpark ’t Schenge ontruimd en de omgeving van de Houtkade afgezet. Woensdag rond het middaguur was die afzetting nog steeds van kracht. De politie heeft geen aanwijzing dat de brand is aangestoken of dat er sprake is van nalatigheid.
Het filmpje is van Sebastian Steendijk.
Werk In het Gemeentelijk Nijverheidscentrum worden mensen met een uitkering klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. In de loods werd onder meer gewerkt aan de restauratie van een locomotief van de stichting Stoomtrein Goes-Borssele en verschillende boten, waaronder die van de scouting.
Gered Een historisch schip dat voor enkele tonnen wordt opgeknapt bij de naastliggende scheepswerf kon door de brandweer behouden worden.
Bijeenkomst Het personeel van het Gemeentelijk Nijverheidscentrum is woensdagochtend in het café van Sportpunt Zeeland bijgepraat over de toekomst van het bedrijf.Een van de mensen die als eerste bij de brand aanwezig was is Ab van der Ven, bedrijfsleider van het Nijverheidscentrum. Hij sprak met verslaggever Lianne Kooiman. Luister naar de radiobijdrage:
Bugermeester De brand was ondanks de intensiteit redelijk snel onder controle. Een kleine anderhalf uur na de eerste melding werd het sein brand meester gegeven. Toen gaf ook burgemeester René Verhulst een toelichting: