Broers Herman Ploegstra denken aan moord

IJZENDIJKE - Ploegstra is op die avond voor het laatst gezien op de parkeerplaats bij fitnesscentrum Way of Life in Breskens. Toen hij niet thuis kwam, sloeg zijn vrouw alarm. Na een zoekactie werd de auto van Herman teruggevonden bij het terrein van Rijkswaterstaat langs de Duivelshoekseweg tussen Breskens en Nummer Een.
Speculaties Over de verdwijning wordt veel gespeculeerd. In Vermist laat broer Jan weten dat hij zelfdoding uitsluit. Ploegstra zou in de weken voor de verdwijning erg bang zijn geweest. Ook heeft hij enkele jaren geleden een kogel onder zijn ruitenwisser gevonden.
Aruba Ploegstra schijnt al eens tegen zijn broers te hebben gezegd dat hij 'naar Aruba zou vertrekken als het hem te heet onder de voeten werd'. Hij doelde hier volgens de broers op de buitenechtelijke relaties die hij er op na hield. In de uitzending deden de broers van Herman een oproep aan hun broer om een teken van leven te geven.
Onderzoek Eind november is het politie-onderzoek naar Ploegstra vastgelopen. Ploegstra werkte als kraanmachinist en was lid van de vrijwillige brandweer. Hij heeft een vrouw en een dochter.