Zoekactie marine nog steeds zonder resultaat

MIDDELBURG - De marine zoekt sinds zaterdag een gebied af van één vierkante zeemijl voor de kust bij Duinkerke. Het gebied is nu ruweg een keer doorzocht. De commandant hoopt dat de sterke stroming, die heen en weer gaat, spoedig de lichamen weer binnen het zoekgebied brengt.
Verslaggever mark van Leijden is aan boord van de mijnenjager:
Duikers De mijnenjager heeft sonar en twee onderwaterrobots aan boord. Ook hangt er onder het marineschip een camera om de zeebodem af te speuren. Als de camera's op de bodem iets onbekends aantreffen, wordt de plek met duikers onderzocht.
De bemanning van Hr. Ms. Middelburg zoekt tot donderdag 24 uur per dag naar de vermiste vissers. Paul Bijleveld is de commandant:
Stichting voor nabestaanden De afgelopen week hebben Zeeuwse vissers tevergeefs gezocht naar de drie opvarenden van de Nieuwpoort 28. Ze willen hulp bieden waar ze kunnen. Om de nabestaanden van de opvarenden van de N28 te helpen, is vrijdag in Goes een stichting opgericht. Woordvoerder Casper Caljouw is daarnaast erg blij met het initiatief van de marine:
Geld Het gaat om de stichting tot ondersteuning aan de nabestaanden van de N28. Met de stichting willen de vissers geld inzamelen voor de familie van de drie vermiste opvarenden van de omgeslagen kotter bij Duinkerke.
Rekeningnummer De stichting opent woensdag een speciaal rekeningnummer voor donaties. Vanaf woensdag kan er geld gestort worden op rekeningnummer 82.77.07.592 (SNS-bank).