Marine staakt zoekactie naar vissers N28

De mijnenjager Hr. Ms. Middelburg heeft vanaf zaterdag dag en nacht met onderwaterrobots, camera's en duikers naar de vissers gezocht. Daarbij werd een uitgebreid gebied afgespeurd, zo'n 20 kilometer voor de kust van het Franse Duinkerke. Het staken van de zoekactie is een moeilijk, maar reëel besluit, zegt commandant Paul Bijleveld:
Geen resultaat De commandant van Hr.Ms. Middelburg, LTZ1 Paul Bijleveld, vat de operatie als volgt samen: “Wij hebben met zeer geavanceerde apparatuur de bodem in kaart gebracht en de zee afgezocht. Graag hadden wij gezien dat al het speurwerk resultaat had opgeleverd, zeker voor de familie en vrienden van de vermiste vissers, helaas is dit niet het geval”. De Arnemuidse vissers sluiten een nieuwe zoekactie niet uit.
Achtergrond Op 1 maart rond 23.15 uur sloeg de viskotter om op zee nabij Duinkerke. In het originele bericht is meer informatie over het ongeluk te vinden. Een eerdere zoektocht van Zeeuwse vissers leverde slechts een aantal voorwerpen van de N28 op.