Uitstel zaak moordpoging in Kapelle

MIDDELBURG - Begin juli vorig jaar liep een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de verdachte uit op een handgemeen. De 47-jarige trok een slagersbijl en verwondde daar het slachtoffer mee. Rechtbankverslaggever Coen Theuwis over deze zaak
Geprovoceerd Voor de rechtbank verklaarde de verdachte dat hij al een tijdje door de man werd geprovoceerd en bedreigd. Uit angst had de 47-jarige man een slagersbijl op zak. Op de dag van het incident zocht het slachtoffer de verdachte thuis op met een waterpomptang. Vervolgens trok de 47-jarige zijn slagersbijl en begon op de man, die inmiddels op de grond lag, in te slaan.
Herhaling Uit onderzoek blijkt dat de man lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis. Volgens de officier van justitie is daarom naast een celstraf, tbs nodig om herhaling te voorkomen.
Tbs Het Openbaar Ministerie wil de zaak aanhouden, om duidelijk te krijgen welke mogelijke tbs-maatregel nodig is om de persoonlijkheidsstoornis van de verdachte te behandelen. De zaak gaat verder over ongeveer zes weken.