Eis: 15 maanden voor mishandeling

MIDDELBURG - De man zou een 19-jarige plaatsgenoot in elkaar hebben geslagen, nadat het slachtoffer een sneeuwbal tegen een ruit gooide. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.
Op 22 december zou een groepje jongeren sneeuwballen hebben gegooid naar een raam van een Chinees restaurant. Daarop kwam de verdachte naar buiten om verhaal te halen. Er onstond een handgemeen tussen verdachte en slachtoffer.
Mishandeling Volgens het slachtoffer is hij geschopt en geslagen. Terwijl hij wilde vluchten zou hij door een winkelruit zijn geduwd. De 19-jarige raakte gewond aan gezicht en lichaam. Ontkenning De verdachte ontkent de mishandeling. Volgens hem was hij bang voor een overval, omdat de jongeren capuchons op hadden. De verdachte zei verder dat het bleef bij het vasthouden van de jongen terwijl die op de grond lag. Hij had geen verklaring voor de verwondingen.
Eis De officier van justitie noemde de zaak 'een typisch geval van zinloos geweld'. Volgens hem rechtvaardigt het gooien van sneeuwballen niet het geweld en moet het gedrag van de verdachte bestraft worden.
In de strafeis is ook het strafblad van de verdachte meegenomen. Hij heeft eerder celstraffen uitgezeten voor diverse mishandelingen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Op de archiefbeelden is de jongen te zien vlak na het incident in december vorig jaar.