'Polenboot' verlaat haven van Vlissingen

VLISSINGEN - Woordvoerder Gerard van Wijngaarden laat weten dat het schip, mede door de bijnaam Polenboot, in de media in een dusdanig slecht daglicht is komen te staan dat het bedrijf daar geen mensen meer wilde huisvesten.
Hotelschip Het schip lag sinds eind september 2010 in de binnenhaven van Vlissingen. Het was de bedoeling om 136 arbeidsmigranten, voornamelijk Polen, op de boot te huisvesten.
Opties Het schip zou twee tot vijf jaar in Vlissingen blijven liggen. In die periode zou de gemeente bekijken welke andere opties er waren om arbeidsmigranten onder te brengen. Vlissingen wilde de arbeidsmigranten buiten het stadscentrum laten wonen. Nu wonen ze vaak in het centrum met te veel mensen in te kleine woningen. Buurtbewoners klaagden over overlast.
Vlissingen De gemeente Vlissingen betreurt het vertrek van de migrantenboot uit Vlissingen. De reden van vertrek was bij de woordvoerder niet precies bekend, maar die zou economisch van aard kunnen zijn. De gemeente gaat op zoek naar een alternatief voor de boot.
SP De SP in Vlissingen wil van het college weten of ze op de hoogte was van het besluit van de uitbater om de boot uit Vlissingen te laten vertrekken.