50.000 euro voor nabestaanden vissers

MIDDELBURG - Volgens woordvoerder Casper Caljouw is het bedrag hoger dan verwacht werd. Mensen storten giften en maken opbrengsten over van benefietacties. Die acties zijn nog steeds aan de gang en het ingezamelde bedrag zal dus nog stijgen.
Het rekeningnummer is 82.77.07.592 bij de RegioBank in Arnemuiden ten name van Stichting tot Ondersteuning van de Nieuwpoort 28 in Arnemuiden.
informatie Meer informatie over de stichting is te vinden via de website van de stichting. Het ingezamelde geld is bedoeld voor familie en nabestaanden van drie vissers uit Arnemuiden en Oost-Souburg. Ze zijn vermist sinds hun kotter Nieuwpoort 28 kapseisde voor de kust van het Noordfranse Duinkerke.
dienst In de Ter Hoogekerk aan de Willem Teellinckstraat in Middelburg zijn zaterdagmiddag in een emotionele dienst de drie vissers die sinds 1 maart vermist worden herdacht. De dienst werd geleid door dominee Tanis van de gereformeerde gemeente Middelburg-Zuid.
De belangstelling was erg groot. De dienst werd onder meer bijgewoond door burgemeester Schouwenaar van de gemeente Middelburg en Commissaris van de Koningin Karla Peijs. Verslaggever Mark van Leijden was bij de emotionele dienst.
garnalenkotter Christiaan (27) en Mark (20) de Ridder uit Arnemuiden en Eric Tange (22) uit Oost-Souburg worden vermist sinds het schip, de Belgische garnalenkotter Nieuwpoort 28, op 1 maart dit jaar kapseisde voor de kunst van Duinkerke in Frankrijk.
zoekacties Zoekacties naar de mannen van vissers uit Yerseke en Arnemuiden en de marine hebben geen resultaat opgeleverd. De familie heeft tijdens de dienst de vissers bedankt voor het zoeken.