Vlaketunnel weer helemaal open

ZeelandNuItem houtkadeafsluiting
VLAKE - In november kwam het wegdek omhoog waardoor auto's beschadigd raakten. Dat kwam onder meer door de slechte kwaliteit van het staal van de trekankers. Ook hevige regenbuien en het getij in het Kanaal door Zuid-Beveland speelden een rol.
Files De werkzaamheden zorgden vijf maanden lang vrijwel dagelijks voor files. In de nacht van woensdag op donderdag was de tunnel nog volledig afgesloten voor de laatste herstelwerkzaamheden.
Kosten Wat het herstel heeft gekost, is volgens een woordvoerder nog moeilijk te zeggen. De komende tijd is Rijkswaterstaat bezig met het versterken van de wanden van de tunnel. Daar hebben weggebruikers geen last van. Door het aanbrengen van duizend nieuwe trekankers is er lichte spanning op de wanden komen te staan.
Tijdelijk In september zal de tunnel nog twee weken beperkt open zijn, omdat dan het wegdek wordt voorzien van een definitieve asfaltlaag. Nu ligt er een tijdelijk wegdek, hoewel de gebruiker hiervan bijna niets zal merken, zegt Rijkswaterstaat. Luister naar een gesprek met woordvoerder Ellen Visser'
Het filmpje bij dit onderwerp is van Harald Lavooij, die zijn eerste rit door de vernieuwde Vlaketunnel via zijn mobieltje vastlegde.