Werkstraf geëist voor dodelijk ongeluk Kapelle

MIDDELBURG - De man reed een fietser dood. Dat bleek de moeder van een collega van hem te zijn.

Aanhanger

De verdachte reed in een trekker met aanhanger een poosje achter de fietser. Toen de vrouw met haar fiets aan de kant ging en achterom keek, haalde de man haar in. De vrouw werd geraakt door de aanhanger en overleed ter plekke. Het is onduidelijk of de verdachte te vroeg naar rechts is gegaan tijdens het inhalen of dat de vrouw geen rekening hield met een aanhanger achter de trekker en te vroeg de weg weer op ging.
Fout De officier van justitie benadrukte dat de trekker-chauffeur niet roekeloos reed, maar wel een fout beging door de vrouw in te halen op de smalle weg. Hij eiste een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar.
Advocaat De advocaat van de 23-jarige man wees erop dat haar cliënt rustig en voorzichtig is in het verkeer. Dat blijkt volgens haar ook wel uit het feit dat hij lange tijd achter de fietser is blijven rijden, zonder pogingen te doen haar in te halen.
Gedenkteken Bijzonder is dat de verdachte zelf een gedenkteken heeft geplaatst voor het slachtoffer. Op 4 mei doet de rechtbank uitspraak.