Robesin: ophef gesprek Rutte compleet overtrokken

HOEK - De fractievoorzitter van de Partij voor Zeeland werd vorige week op het Torentje in Den Haag uitgenodigd om te praten over zijn stem voor de verkiezingen voor de Eerste Kamer.
Onwettigs Volgens Robesin is er niets onwettigs gebeurd. Wel geeft ie toe dat het gesprek de doorslag gaf om zijn stem in de senaat aan de coalitie te geven.
Spelletje Volgens hem speelt de oppositie door een spoeddebat aan te vragen een 'politiek spelletje'. Luister naar een gesprek dat Marike Konings met hem had. Ze vroeg hem wat hij van alle aandacht vindt:
Overstelpt Het Statenlid uit Hoek zegt overstelpt te zijn door alle aandacht van (landelijke) media voor zijn gesprek met Rutte. 'Zelfs de Leeuwarder Courant wilde een interview'. Bij de collega's van de NOS hield hij zich nog op de vlakte over de inhoud van het gesprek:
Spoeddebat De oppositie in de Tweede Kamer wil een spoeddebat houden over een gesprek tussen het Zeeuwse Statenlid Johan Robesin en minister-president Rutte en PVV-leider Wilders.
Race Robesins stem is gewild omdat de Senaatsverkiezingen waarschijnlijk een nek-aan-nek-race worden tussen coalitie en oppositie.
Opheldering Enkele partijen in de Tweede Kamer willen opheldering over het gesprek. PvdA-leider Job Cohen, die het spoeddebat heeft aangevraagd, noemt het overleg een 'buitengewoon ernstige zaak'. Hij kreeg steun van D66, GroenLinks, de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren. Cohen sprak met Elias den Hollander over de reden voor het spoeddebat
Rutte Na afloop van de ministerraad donderdag benadrukte premier Rutte dat er niets is toegezegd aan Robesin. Luister naar een gesprek van de NOS met de premier. Hierin zegt hij dat hij het gesprek vooral een logische stap vond: