Peiling: bezoek van Robesin aan Torentje omstreden

OOST-SOUBURG - 45 procent van de kiezers zegt geen moeite te hebben met de pogingen van Rutte om voor zijn coalitie steun te krijgen in de Eerste Kamer die op 23 mei wordt gekozen door de leden van Provinciale Staten.
Kritiek Johan Robesin van de Partij voor Zeeland zegt dat hij de vele kritiek kan en wil weerleggen. Zijn besluit om mede naar aanleiding van dat gesprek steun te geven aan de regeringscoalitie is ook bij een aantal mensen uit zijn eigen achterban helemaal verkeerd gevallen..Dat vertelde hij in het Omroep Zeeland-radioprogramma Zeeuws Diep Babijn PvZ-fractievoorzitter Johan Robesin die het dus allemaal zegt te willen en kunnen uitleggen. Zijn fractiegenoot, Francois Babijn uit Oostburg, wil dat niet. Zijn reactie is dat hij geen commentaar wil geven en pas na de verkiezing op 23 mei wil toelichten wat hij heeft gestemd.
Geert In radioprogramma Zeeuws Diep legde Robesin ook uit wat de rol was van Geert Wilders tijdens zijn veelbesproken ontvangst in het Torentje van de minister-president