Verziekte bedrijfscultuur bij Bureau Jeugdzorg

MIDDELBURG - Deze week hebben de leden van de Raad een brief gestuurd naar de provincie met daarin hun visie op wat er gebeurd is.
Zwaargewicht In de brief staat dat de nieuwe directeur van Bureau Jeugdzorg een zwaargewicht moet zijn. Hij moet in staat zijn om de bezem door de organisatie te halen. De Raad van Toezicht schrijft dat er veel dingen in de organisatie van Bureau Jeugdzorg scheef zijn gegroeid.
Machtsmisbruik Zo zouden teamleiders te veel macht hebben en er alles aan doen om inmenging van buitenaf te voorkomen. Ook zou het ontbreken aan een veilig werkklimaat bij Bureau Jeugdzorg. Medewerkers durven niet voor hun mening uit te komen als die afwijkt van wat de leiding vindt.
Misstanden Om de misstanden bij Bureau Jeugdzorg op te lossen was de Raad van Toezicht dus op zoek naar een zwaargewicht als directeur. Maar daarover ontstonden grote problemen in de organisatie. De ondernemingsraad en de teamleiders zegden het vertrouwen op in de Raad van Toezicht, en die is daarop door gedeputeerde Van Heukelom naar huis gestuurd.