Lintjesregen in Zeeland: 97 onderscheidingen

MIDDELBURG - De meeste van hen, 88, zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, 8 werden Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Eén Zeeuw krijgt de hoogste onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw: Frank van der Meijden uit Koudekerke.
Inzet Van der Meijden (in het onderste filmpje) is het meest bekend als voormalig manager van Bløf. Hij kreeg het lintje voor zijn jarenlange inzet voor popmuziek in Nederland . Hij was onder meer ook manager van Doe Maar en Het Goede Doel.
Goede doel Verder werd hij ook onderscheiden voor zijn inzet voor goede doelen als het het Umoja klimaat- en ontwikkelingsfonds en de Stichting Bhutan. Van der Meijden kreeg zijn onderscheiding in het badpaviljoen in Domburg
Gemeenten De gemeente Kapelle krijgt dit jaar de meeste lintjes per inwoner. Vlissingen kreeg naar verhouding de minste lintjes.
Speciale pagina Voor een volledig overzicht van alle onderscheidingen kunt u op de speciale pagina over de lintjesregen terecht. Luister naar een verslag van Jan Parent vanuit Oostburg: