Geen veroordelingen voor dodelijke ongelukken

MIDDELBURG - Het 23-jarige slachtoffer haalde met zijn motor de bestelauto van de man uit Krabbendijke in, terwijl die juist een bus wilde inhalen. De motorrijder werd geraakt, viel, klapte tegen een boom en overleed.
Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat de 21-jarige man het dodelijke ongeluk heeft veroorzaakt. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van één jaar geëist.
Heinkenszand De rechtbank heeft een 23-jarige man uit Heinkenszand vrijgesproken van het veroorzaken van een dodelijk ongeval met een tractor. In april vorig kwam een vrouwelijke fietser om het leven toen zij geraakt werd door de aanhanger van de tractor.
Dat gebeurde op een dijk bij Kapelle. De bestuurder van de tractor met aanhanger reed een tijdje achter de fietser. Toen de vrouw met haar fiets aan de kant ging en achterom keek, haalde de man haar in. Het slachtoffer werd geraakt door de aanhanger en overleed ter plekke.
Volgens de rechtbank heeft de 23-jarige bestuurder lang genoeg gewacht met het inhalen van de fietser. Daarnaast had hij genoeg ruimte om in te halen en kan er volgens de rechtbank niet worden vastgesteld dat de bestuurder de veroorzaker is van het dodelijke ongeval.
Het Openbaar Ministerie had 120 uur werkstraf en één jaar voorwaardelijke rij-ontzegging geëist.