Fax Jeugdzorg door menselijke fout op straat

OOST-SOUBURG - De fax moest naar een psychologisch instituut in Zetten. Bij het wegsturen van de fax werd echter vergeten eerst een 0 in te tikken voor een buitenlijn. Daardoor zag de fax het nummer aan als een lokaal nummer. En dat nummer komt toevalligerwijs overeen met het faxnummer van het bedrijf in Ritthem.
Betreurt Jeugdzorg betreurt de fout en gaat op faxapparaten een waarschuwing plakken dat niet vergeten moet worden eerst een 0 te draaien voor een buitenlijn. Daarnaast wordt er voortaan onmmiddellijk nagebeld om te bevestigen dat de fax is aangekomen op het bedoelde adres. Loek Schipper, interim-directeur van Jeugdzorg:
Rommelmarkt Omroep Zeeland meldde maandag dat Joep Maas uit Zevenbergen in een op de rommelmarkt gekocht fax-apparaat een thermische faxrol aantrof met daarop de brief van Jeugdzorg Zeeland.
Verslag In die brief wordt uitgebreid verslag gedaan uit psychologische rapporten van familieleden van Rowena, het meisje van Nulde. Rowena werd in 2001 door haar moeder en diens vriend systematisch ernstig mishandeld en is uiteindelijk overleden. Delen van haar stoffelijk overschot werden gevonden bij het strand van Nulde.