Robesin: Ik stemde VVD, geen PVV

MIDDELBURG - Eventjes was ie weer het middelpunt van de vaderlandse pers: Johan Robesin uit Hoek. Vorige keer was het omdat hij in het Torentje in Den Haag met premier Marc Rutte en PVV-leider Geert Wilders gesproken had over op wie hij zou gaan stemmen voor de Eerste Kamer.
VVD Maandag was heel Nederland benieuwd wat Robesin zou stemmen. Robesin hield lang vol niet te zullen zeggen op wie hij had gestemd, maar zei uiteindelijk dat hij op de VVD had gestemd. Meer hierover van Véronique Roeg:
Gebruikelijk is dat er gestemd wordt op de eigen partij, of, in het geval van de Partij voor Zeeland op de OSF, de onafhankelijke Senaatsfractie.
Baat De regeringsgedoogcoalitie is erbij gebaat dat het CDA, VVD en PVV een meerderheid krijgen in de Eerste Kamer. Wanneer iedereen op zijn eigen partij stemt, komt die meerderheid er niet.
PVV Na de stemming bleek dat alleen de PVV een stem meer had dan verwacht. Voor de hand ligt te denken dat die stem van Robesin was, maar volgens de politicus kan ook bijvoorbeeld iemand van de VVD op de partij van Wilders hebben gestemd. Alle zeven VVD'ers hebben aangegeven op hun eigen partij te hebben gestemd. Het volledige interview met Robesin:
Torentje Robesin sprak enkele weken geleden in het Torentje in Den Haag met onder andere Premier Rutte en PVV-leider Geert Wilders. Na dat bezoek gaf Robesin aan zijn stem uit te zullen brengen op de gedoogcoalitie en niet op de OSF.