NFI: doodsoorzaak Vlissinger niet vast te stellen

MIDDELBURG - De toen 36-jarige Van der Linden werd op 11 oktober dood gevonden in een woning aan de Dortsmansstraat in Vlissingen. Twee mensen werden aangehouden, een 25-jarige vrouw en een 44-jarige man uit Vlissingen. Verslaggever Coen Theuwis over deze zaak.
Overdosis Deskundigen van het NFI kunnen het niet eens worden over waar de man aan is overleden. Tot op heden werd door het Openbaar Ministerie van wurging uitgegaan. Onderzoek wijst uit dat het slachtoffer ook door een overdosis cocaïne kan zijn overleden.
Vrijgelaten De 44-jarige verdachte is donderdag na de behandeling van de zaak voorlopig vrijgelaten. Hij wordt niet meer verdacht van medeplichtigheid aan een roofmoord, maar alleen nog van diefstal en het wegwerken van het lichaam.
Zelfverdediging Tegen de 25-jarige vrouw heeft de officier van justitie naar eigen zeggen "keiharde verdenkingen". Eerder verklaarde de vrouw namelijk dat zij door Van der Linden zou zijn aangerand en dat zij hem uit zelfverdediging had gewurgd. Die verklaring is later weer ingetrokken omdat volgens haar advocaat de bekentenis onder druk zou zijn afgelegd.
Vervolg Om duidelijk te krijgen wat er nu precies gebeurd is, worden de komende maanden getuigen gehoord. De rechtszaak tegen de 25-jarige verdachte gaat verder op 4 augustus.