Middelburg onderhandelt over woningbouw bouwput

MIDDELBURG - Door minder woningen te bouwen en eventueel bestaande woningen op te knappen hoopt Middelburg kopers te interesseren. Volgens wethouder Albert de Vries is de gemeente Middelburg bereid de grond goedkoper van de hand te doen als ook aannemer Heijmans genoegen neemt met minder winst op het project. Volgens De Vries is er sprake van "stevige gesprekken" tussen de gemeenten en de aannemer.
In de bouwput is maandag begonnen met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van een parkeerkelder. De verwachting is dat de bouwput nog deze zomer zal worden leeggepompt. Dat gebeurt zodra er nieuwe wanden zijn geplaatst en er met onderwaterbeton een nieuwe vloer is gestort. Dat zal vermoedelijk na de bouwvakantie klaar zijn en dan wordt ook de put leeggepompt.
De bouwput in Middelburg, staat al zes jaar vol water. De put werd volgepompt nadat de omliggende huizen gingen verzakken door de werkzaamheden aan de put.
Wethouder Albert de Vries van Middelburg sprak met verslaggever Lianne Kooiman over de nieuwe stappen die worden gezet ten aanzien van de bouwput.