Emergis zet in op fusie met Parnassia Bavo Groep

KLOETINGE - In maart meldde Emergis dat het alleen zou gaan samenwerken met één van de grootste aanbieders van geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Maar volgens Emergis is voor kwalitatief goede zorg een fusie nodig.
Kwetsbaar De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft recent ook aangegeven dat het relatief kleine Emergis kwetsbaar is wat betreft toekomstbestendige, kwalitatief verantwoorde zorg. De inspectie gaf daarbij het advies om verregaande samenwerking te zoeken. Door samen te gaan met GGZ-reus Parnassia kan betere zorg voor minder geld worden geleverd volgens Emergis.
Kritisch De ondernemingsraad van Emergis is kritisch over de plannen. Volgens de or wordt een te hoog tempo wordt gemaakt. Bovendien zet de or vraagtekens bij de noodzaak om te fuseren. Voorzitter Wim van Gogh:
Randstad De Parnassia Bavo Groep heeft vestigingen in de Randstad en meer dan 8000 medewerkers in dienst. Rond 1 november neemt Emergis een besluit over de fusie. Het personeel wordt 20 juni ingelicht over de fusieplannen.