Wisselende reacties op besluit Hedwigepolder

OOST SOUBURG - Tegenstanders van ontpoldering zijn verheugd dat de Hedwigepolder wordt gespaard, maar betreuren het dat de Welzingepolder en de Schorerpolder onder water wordt gezet. Een groot aantal van hen verzamelde zich vrijdagmiddag
Ritthem De dorpsraad van Ritthem reageert redelijk positief op de plannen om landbouwgrond te veranderen in een nat natuurgebied. Het is een mooie buffer, vinden ze, tegen de oprukkende industrie in Vlissingen-Oost. De paar boeren die er nog zitten, reageren gelaten.
ZLTO tevreden Landbouworganisatie ZLTO is tevreden over het besluit om de Hedwigepolder niet te ontpolderen. Dat de Welzinge- en Schorerpolder bij Ritthem het alternatief zijn, roept volgens de ZLTO wel weer nieuwe vragen en onduidelijkheid op. Volgens Peter de Koeijer wordt met die nieuwe locaties opnieuw landbouwgrond uit productie genomen. ZLTO is altijd voorstander geweest van buitendijks herstel van de natuur.
Vlaanderen Vlaanderen is niet te spreken over het besluit om de Hedwigepolder te sparen. Minister-president Kris Peeters zegt dat er een probleem is als Nederland iets anders beslist. Hij zegt de zaak niet op de spits te willen drijven, maar verlangt wel ,,tekst en uitleg'' van Nederland.