BLØF: Kaartjes Concert at Sea gecompenseerd

BROUWERSDAM - Peter Slager van BLØF, die het concert organiseerde, zegt in de radiouitzending van Omroep Zeeland dat de band enorm baalt van de afgelasting: 'Het voelt als falen.' Verder zegt hij dat de kaartjes worden gecompenseerd en dat in de loop van dinsdag bekend wordt hoe dat gaat gebeuren.
Rabelink spreekt van een moeilijk besluit (klik hier voor het tv-interview), maar zegt dat de weersomstandigheden te extreem waren om Concert at Sea door te laten gaan:
Afweging De beslissing van de afgelasting is genomen op basis van advies van weersdeskundigen, de organisatie, politie en brandweer die de veiligheid van het publiek niet meer konden garanderen.
Teleurstelling De eerste reactie van de festivalgangers is teleurstelling. Voor een sfeeroverzicht van de vrijdag op het festival kunt u terecht op de CaS-pagina. Verslaggever Pim van den Berge sprak met bezoekers die het slechte nieuws net hadden gehoord:
Communicatie Op alle borden langs de toegangswegen stond aangewezen dat Concert at Sea niet doorging. Ook sociale media, zoals Twitter, zijn ingezet om de afgelasting te communiceren. Verslaggever Teunis van der Poel sprak met de organisator van Concert at Sea, Lesley Grieten (klik hier voor het tv-interview):
Aanhoudingen De politie heeft in totaal vijf mensen opgepakt tijdens de vrijdag van Concert at Sea. De verdachten zijn inmiddels allemaal in vrijheid gesteld. Het ging om een vechtpartij en een vernieling.
Bezoekers Ruim 40.000 mensen hadden een kaartje voor de zaterdag van het muziekfestival gekocht, het was volledig uitverkocht. Deze dag stonden optredens van o.a. Go Back To The Zoo, The Baseballs en Bløf ingepland.