Dennis Postma klopt Zeeuwen in Deltacross

WESTENSCHOUWEN - Kort na de start van de 38e editie van de Deltacross leek het zeker dat de overwinning naar een Zeeuwse atleet zou gaan. Erwin Harmes uit Nieuw en Sint Joosland, Arjan Beije (Burgh-Haamstede), Jesper Francke (Koudekerke), trimmer Huub van Noorden uit Yerseke en Martijn de Kok (Wolfaartsdijk) liepen al na een paar honderd meter weg bij de rest van het veld. Later bleek dat Dennis Postma zich op dat moment nog aan het sparen was. Hij voegde zich na 4 kilometer bij de kopgroep, greep de leiding en gaf die in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. Postma legde de tien kilometer af in een tijd van 36 minuten en 5 seconden.
Zeeuwse titel voor Francke Jesper Francke uit Koudekerke eindigde zestien seconden achter Postma op de tweede plaats en pakte weer punten voor het algemeen klassement. "Ik heb het geluk dat veel goede atleten maar weinig wedstrijden in deze competitie meedoen", gaf Francke na afloop toe. "Ik heb nu twee wedstrijden gewonnen en ben twee keer tweede geworden, dus ik denk dat de titel me niet meer kan ontgaan".
De Block wint bij dames Bij de dames ging de overwinning naar Sandra de Block. De atlete uit Hulst legde de afstand van vijf kilometer af in 17 minuten en 53 seconden. Annet van de Linde uit Nisse werd in een tijd van 18.38' tweede, voor Leonie Ton uit Zierikzee (18.55'). Ilona Sonke blijft leider in het algemeen klassement.
De zesde wedstrijd van de Zeeuwse crosscompetitie wordt aanstaande zaterdag in Westdorpe gelopen.