Jong Ajax net iets te sterk voor Hoek

HOEK - Sterk begin Hoek begon sterk tegen Jong Ajax en was al in de tweede minuut dicht bij de openingstreffer met een afstandsschot van Michael Koné. Nog in het eerste kwartier werden ook John Schot en John Acolatse nog gevaarlijk. Vooral de laatste kreeg een goede kans. Toch was het Jong Ajax dat in Hoek op voorsprong kwam. Jordi Brouwer liet oog in oog met Jörg van Nieuwenhuijzen nog een goede kans liggen, maar Ousim Bouy bracht de Amsterdammers in de 37e minuut wel op voorsprong. Een aantal goede reddingen van Van Nieuwenhuijzen zorgden er vlak voor rust voor dat Jong Ajax in de eerste helft niet verder wegliep bij Hoek.
Veel wisselingen In de rust bracht Hoek-trainer Gaby Demanet tien nieuwe spelers in. Alleen Van Nieuwenhuiijzen mocht blijven staan. Hoek begon slordig aan de tweede helft. Al in de 3e minuut scoorde Joey Lamptey de 0-2 voor Jong Ajax en na slecht wegwerken van Jeroen van de Broeke maakt Bouy er in de 55e minuut met zijn tweede treffer 0-3 van.
Mille Mendes Hoek herpakte zich hierna goed en slaagde er weer in op de helft van de bezoekers te spelen. Na een uur spelen zorgde Mille Mendes voor 1-3 en een kwartier later was de kleine Braziliaanse aanvaller opnieuw succesvol. In het laatste kwartier had Hoek via opnieuw Mendes en twee keer Nick de Jong nog kans om langszij te komen bij Jong Ajax, maar zover kwam het niet.