Rabo Lady Force wil Zeeuwse Marianne Vos

De stichting is begin oktober opgericht en staat onder voorzitterschap van Danny Moens uit Goes, oud-voorzitter van de ZLM tour. Moens vormt met vijf andere leden (onder wie Fonny Kint) het bestuur. "Fonny en Baukje hebben onze hulp gevraagd. We willen het in de toekomst flink uitbouwen en daar gaan we met z'n allen de schouders onderzetten", zegt Moens.
Baukje Doedée is blij met de hulp van de nieuwe stichting. "We zijn ze enorm dankbaar. In april zag het er naar uit dat Fonny en ik zouden stoppen. Het was niet meer te doen. We moesten alles regelen en kwamen tijd tekort. Er zijn te weinig rensters in Zeeland en sponsoring in deze periode is heel moeilijk", aldus Doedée.
Doel van de nieuwe stichting is om meer Zeeuwse meiden op de fiets te krijgen. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met de wielerverenigingen Theo Middelkamp en Zeeuws Vlaanderen en mountainbikevereniging X-Treme. Ook wil de stichting het niveau van het Zeeuwse dameswielrennen omhoog brengen.
De ploeg blijft Rabo Lady Force heten. Hoofdsponsor Rabobank had het contract al met één jaar verlengd voordat de nieuwe stichting erin stapte.
Anne Eversdijk uit Kapelle gaat in 2011 in het shirt van Rabo Lady Force rijden. Afgelopen jaar reed Eversdijk voor Merida Cycling Team.
Later vandaag op deze website interviews met Danny Moens en Baukje Doedée.