Ernstig ongeluk Van de Ven in Stuttgart

Van de Ven verloor de controle over zijn motor tijdens een inhaalmanoeuvre. "Hij sprong tijdens het inhalen over een bult in het parcours, maar redde het niet om over de volgende bult te springen", vertelt vader Giel van de Ven. "Toen klapte zijn voorwiel keihard op die bult. Rinus kwam ten val en kreeg zijn motor bovenop zich".
Infuus De ernst van het ongeluk was snel duidelijk en de Supercross werd dan ook gelijk stilgelegd. "Toen ontstond er een grote chaos. Rinus lag er heel vreemd bij en er kwamen allemaal medici en een noodarts naar hem toe. Hij werd nog in het stadion waar de cross werd gehouden aan het infuus gelegd. Rinus was niet gelijk aanspreekbaar, maar toen hij dat wel was vertelde hij me dat hij dacht dat hij dood ging", aldus Giel van de Ven.
Meerdere breuken Rinus van de Ven is met een ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in Stuttgart. Daar werden vijftien breuken in zijn lichaam geconstateerd, waaronder acht rugwervels en zijn borstbeen. "Hij is er heel ernstig aan toe. Vanmiddag zal hij geopereerd worden en dan pas weten we meer. Gelukkig is Rinus wel aanspreekbaar, omdat hij veel morfine krijgt en heeft hij gevoel in zijn armen en benen. Daar heeft hij veel geluk mee gehad".
Einde carrière Over de gevolgen voor de motocrosscarrière van Rinus van de Ven is zijn vader duidelijk. "Hij heeft zijn laatste wedstrijd ooit gereden. We hebben het al vaker gezegd, maar nu is er echt geen weg meer terug. Rinus wil niet meer en wij willen niet meer. Dit is het definitieve einde".