De Stormvogel timmert aan de weg

VLISSINGEN - De Stormvogel zit in de lift, terwijl De Schelde nog maar over drie teams beschikt. Waterpolo wordt in Zeeland op een bescheiden niveau gespeeld. "Ik denk dat er weer een beetje leven in de brouwerij zit, vooral aan Stormvogel-kant", zegt routinier Cees van Houwelingen van De Schelde. "Zowel kwalitatief als kwantitatief is het bij ons de laatste jaren iets minder".
De tijd dat De Schelde over tien teams beschikte, is alweer een paar jaar voorbij. "Het blijft toch moeilijk om de jeugd naar het zwembad te laten komen, maar we blijven ons best doen", zegt coach Bas Wesdorp van De Schelde.
Bij De Stormvogel lijkt het jeugdbeleid z'n vruchten te gaan afwerpen. "We hebben genoeg jeugd. D'r zitten jongens tussen die een goed spelinzicht hebben en met een bal kunnen omgaan. Het heeft acht a negen jaar gekost, maar we staan er nu weer", aldus Sjaak Leijnse, coach van De Stormvogel.
De Schelde en De Stormvogel zijn de enige twee Zeeuwse clubs die met het eerste herenteam uitkomen in de bondscompetitie van de KNZB. Ze draaien bovenin mee in de 4e klasse. Afgelopen weekend won De Schelde de derby met 5-6 in het Vrijburgbad in Vlissingen.