Kustmarathon gaat strengere regels hanteren

ZOUTELANDE - De organisatie heeft besloten om het zogenoemde omnamen/omnummeren niet meer toe te staan. Daarbij stellen aanvankelijke deelnemers hun startbewijs beschikbaar aan andere atleten.
"Het is vorig jaar vreselijk uit de hand gelopen. Bij de Ladies Run hadden we alleen al 200 wijzigingen", zegt organisator Lein Lievense. Na 1 augustus kunnen door de organisatie nog wel wildcards uitgedeeld worden aan toppers, subtoppers of bekende atleten.
Voor 1 augustus is omnamen/omnummeren alleen mogelijk tegen betaling. Voor de Ladies Run wordt een bedrag van tien euro gerekend en voor de wedstrijdmarathon is dat 25 euro. Op deze manier wil de organisatie duidelijker in kaart hebben wie er allemaal meedoet. "Het is best veel geld, maar we willen voorkomen dat we hele dagen achter de computer zitten om het aan te passen", aldus Lievense.
Diskwalificatie De organisatie gaat nog verder. "Stel dat er iemand meeloopt op het nummer van een andere atleet, zonder medeweten van de organisatie en ook nog wint, dan volgt diskwalificatie. Het is een harde maatregel, maar we willen niet voor verrassingen komen te staan, zoals dit jaar", zegt Lievense. Aanleiding is de ophef die dit jaar ontstond naar aanleiding van de deelname én zege van de Algerijn Nourredine Athamna. Bijna niemand wist dat Athamna van start ging.
Meer deelnemers Ook kunnen er in 2011 meer sporters meedoen aan het Marathon Weekend, dat op 30 september, 1 en 2 oktober wordt gehouden. Aan de Ladies Run en de MTB-tocht kunnen 750 deelnemers meedoen. Dat was 600. Aan de wedstrijdmarathon mogen 1750 hardlopers meedoen in plaats van 1500. Voor de Wandelmarathon liggen vanaf 1 januari 3000 startbewijzen klaar in plaats van 2750.