Michel Leonhart en RCS uit elkaar

OOST-SOUBURG - Nieuwe uitdaging Leonhart kende vorig seizoen een prima start bij RCS en miste op een haar na promotie naar de Hoofdklasse. Dit seizoen gaat het een stuk minder. Na tien wedstrijden staat RCS laatste op de ranglijst. "Maar dat is niet de reden dat ik vertrek", zegt Leonhart. "Ik heb het heel goed naar mijn zin bij RCS. De band met het bestuur is goed en de spelersgroep heeft aangegeven graag met me door te willen. Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Als je op dit niveau mee wilt doen, moet je als club aan bepaalde voorwaarden voldoen om te kunnen presteren. En juist op dat gebied wil RCS graag werken vanuit amateurisme. Dat respecteer ik, maar ik denk niet dat je spelers op dit niveau voor een bak bier kan laten voetballen. In de rest van dit seizoen ga ik natuurlijk nog wel mijn uiterste best doen om RCS in de eerste klasse te houden".
Leonhart gaat op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen. Ondanks dat hij in de grensstreek in Zeeuws-Vlaanderen woont, richt hij zich op een Nederlandse club.
RCS Voorzitter Wessel Vermeulen van RCS benadrukt dat het besluit om niet met elkaar door te gaan van twee kanten komt. "We kennen Michel als een goede, bevlogen trainer, maar het is voor beide partijen het beste om de samenwerking na dit seizoen te beëindigen".