Roy Hendriksen: "Ik ben klaar voor RKC"

WAALWIJK - Hendriksen (41) heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend. "Dit is wel verrassend als je halverwege het seizoen een aanbod krijgt om bij een profclub aan de slag te gaan." Hendriksen stond maandagmiddag aan de zijde van hoofdtrainer Ruud Brood op het veld. Brood is ook degene die Hendriksen benaderde voor de functie. "Ik ken Ruud nog uit mijn tijd bij Helmond Sport waar hij toen trainer was."
Hendriksen is nadat hij stopte als profvoetballer aan de slag gegaan als trainer in het amateurvoetbal bij Zeelandia Middelburg en nu VC Vlissingen. "Ik heb veel leermomenten gehad. Dit is een nieuwe uitdaging. Ik voel dat ik er klaar voor ben." Dat Hendriksen een contract voor een half jaar heeft getekend, heeft te maken met het aflopende contract van Brood in Waalwijk.
Hendriksen gaat de baan in Brabant combineren met het trainerschap bij zondag eersteklasser VC Vlissingen. "Dat kan omdat ik overdag bij RKC werk en op dinsdag- en donderdagavond bij Vlissingen." Hendriksen gaat naar eigen zeggen twee wedstrijden en vier trainingen bij Vlissingen missen. "Denny ter Steege en Mohammed El Bekkaoui vullen het dan in bij Vlissingen." Ook komende week is Hendriksen niet inzetbaar voor Vlissingen omdat RKC naar Turkije gaat op trainingskamp.
RKC Waalwijk hervat de competitie in de Jupiler League op vrijdag 14 januari. Hendriksen zit dan voor het eerst op de bank. Op 16 januari zit hij op de bank bij VC Vlissingen - LONGA.