Jaar van de waarheid voor Hans Dekkers

IJZENDIJKE - In maart vorig jaar werd bij Dekkers een luchtweginfectie geconstateerd. Wat volgde was een lijdensweg. "Ik kon helemaal niet meer mee in het peloton en was ontzettend snel moe. Ik wilde me graag laten zien bij Landbouwkrediet. Ik reed soms tegen beter weten in ook wel koersen, maar ik was niet vooruit te branden", kijkt de sprinter uit IJzendijke terug.
Dekkers is nu bijna volledig hersteld van de infectie. En dat is maar goed ook, want 2011 wordt een belangrijk jaar voor zijn profcarrière. "Elk jaar is natuurlijk belangrijk, maar dit is mijn laatste contractjaar, dus ik moet iets gaan laten zien. Dat betekent niet dat ik me in de kijker hoef te rijden. Goed werk doen voor de ploeg kan ook voldoende zijn. Dat is in het wielrennen ontzettend belangrijk".
Eerste koers Wanneer Dekker zijn eerste koers van het seizoen rijdt is nog onzeker. "Ik zal in het voorjaar nog niet veel doen. Het belangrijkste is nu dat ik hardheid en explosiviteit ga trainen. April, mei en juni moeten mijn maanden worden. Of ik denk aan deelname aan de Delta Tour Zeeland? Natuurlijk. Daar wil ik bij zijn", aldus Dekkers.